Новини

01.07.2016

Перші фестивальні новини від джазового фестивалю “Art Jazz Cooperation”!

IX міжнародному джазовому фестивалю “Art Jazz Cooperation” – бути дев’ятий раз! Традиційно, 25-28 серпня 2016 року Art Jazz гостинно відчинить двері Рівненського Музично-Драматичного Театру та Луцького Замку Любарта для прихильників джазу.

 
Фестиваль не припиняє експериментувати та готувати сюрпризи, та про це пізніше… Офіційна програма фестивалю буде представлена 1 серпня 2016 року, а поки що ми б хотіли трішечки привідкрити завісу та розповісти про перших учасників “Art Jazz Cooperation” в Рівному

26 серпня 2016 року, Рівненський Музично – Драматичний Театр, PUR:PUR, Україна

"Харківському гурту PUR:PUR днями виповнилося 8 років. За плечима у музикантів сотні концертів, десятки виступів на фестивалях, кілька альбомів та своя віддана армія фанатів. Однак на всю країну вони прогриміли тільки зараз – "увірвавшись" до фіналу українського відбору “Євробачення” та посівши четверте місце, в класичному для себе стилі - атмосферно, таємниче і безмежно красиво.



Тож не дивно, що для багатьох останнім часом PUR:PUR став справжнім музичним відкриттям. Але і сам колектив продовжує відкривати себе, постійно експериментуючи і закручуючи формати у фантасмагоричний клубок казкових і хвилюючих історій. І коли ви починаєте досліджувати цей коктейль електронно-акустичних полотен, з летючим над ними вкрай чистим  вокалом Нати Сміріної, то стає незрозуміло, де починається реальність, а де справжня магія.

В перший день фестивалю у Вас буде прекрасна можливість спробувати розібратися в цій таємниці особисто. Воно дійсно того варте.

27 серпня 2016 року, Рівненський Музично – Драматичний Театр, Аніко Долідзе, Грузія – Україна.

 «У Аніко - унікальний голос. Вогняний темперамент простежується в кожній пісні, яку вона виконує» – в цьому вже могли пересвідчитись рівняни, що були на концерті Аніко в рамках джаз клубу “ДжЕм”



Фото Євгенія Жильчука

На фестивалі Аніко Долідзе у супроводі відомих українських джазових музикантів представить  програму "Gratitude to Kancheli",  що складатиметься з творів  композитора Гії Канчелі, які були написані для театру та кіно. Аранжування до усіх песень створив відомий український джазовий піаніст та композитор Родіон Іванов.

Гія Канчелі - видатний грузинський композитор-симфоніст, музику якого виконують по всьому світу найвідоміші диригенти і оркестри. Широкому колу глядачів Гія Олександрович найбільше відомий, як автор музики до фільмів Георгія Данелії - «Міміно» та «Не горюй!», театралам - по виставам Роберта Стуруа "Ханума" та "Кавказьке крейдяне коло.


Оскільки Рівне підписало угоду про партнерство з містом Кобулеті, Грузія, міжнародний джазовий фестиваль “Art Jazz Cooperation” радий представити на сцені фестивалю  музичний прояв “дружби Грузії та України”

28 серпня 2016 року, Майдан Незалежності, Галаконцерт до Дня Міста, Іванка Червінська та квартет Ігоря Закуса, Україна.

А до дня Рівного ми підготували для Вас особливий подарунок - "Співанки", програму, до якої входять народні пісні Західного регіону України, аранжовані відомим українським композитором Ігорем Закусом!



Особливою прикрасою “Співанок” стане Іванка Червінська, чарівна українська співачка, яка працює в стилях етно та джаз, блюз, босанова та інших популярних музичних напрямках. Рівняни добре знайомі з Іванкою, дякуючи традиційним джазовим святкуванням Різдва разом з гуртом "Shockolad".



Нещодавно Іванка брала участь в "Голосі Країни", де її основною метою була популяризація традиційної народної пісні, а наставником - Святослав Вакарчук. Про Іванку кажуть: "Неперевершена українська пісня, загадкова українська душа і чарівна українська дівоча врода - в цьому і є генетичний код нашої нації, магія і сіль нашої землі."


Щодо “Art Jazz Cooperation” в Луцьку, традиційно фестиваль відбудеться в замку Любарта, виступатимуть зірки джазу, на глядачів чекає гарний настрій та багато сюрпризів від організаторів.

Квитки на фестиваль будуть в продажі з 10 липня, слідкуйте за нашими новинами!

Далі буде!

Всі новини

pdf, 3.8 Mb