Новини

04.08.2015

«Art Jazz Cooperation 2015». Відкриваємо завісу фестивалю.

На початку серпня багато хто з джазових меломанів Рівного та Луцьку чекає на традиційні афіші фестивалю, і цікавиться, чим вже ввосьме вразить “Art Jazz Cooperation” та які емоції подарує.


Ми дуже тішимось з того, що в останні дні літа, а саме 27 - 29 серпня 2015 р. VIIІ міжнародний джазовий фестиваль “Art Jazz Cooperation” вкотре стане дійством, на який завітає особлива аудиторія – люди, що вміють відчути красу джазу, сприйняти та пропустити крізь себе його меседжі, розуміти емоції на обличчях музикантів під час гри, мають своє, оригінальне, цікаве бачення, та які по завершенню фестивалю будуть щасливі від джазу, викладаючи спогади у себе на Facebook сторінках і ділячись хорошою музикою зі своїми друзями.


Така свідома аудиторія на нашу думку формує певну культурну еліту, що може здійснювати разом прекрасні речі та робити наші міста прогресивнішими. Ми переконалися в цьому ще тоді, коли VII Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation» проходив під слоганом «Make jazz, not war», або ж «Займайся джазом, а не війною»


Цьогоріч слоган фестивалю звучить інакше, на нашу думку не менш актуально, а саме як “Мистецтво бути вільним”. Ми хочемо навчитися цьому мистецтву разом з Вами, тому своїм баченням та концепцією даного мистецтва з Вами поділяться не лише музиканти , що джазуватимуть на сценах «Art Jazz Cooperation 2015», а і митці, що поєднують різноманітні жанри мистецтва в темі джазової музики.


Ми представимо офіційний лайн-ап фестивалю незабаром, а поки що хочемо представити Вашій увазі яскравого представника мистецтва бути вільним, а саме гуру українського джазу Олексія Когана, що на міжнародному джазовому фестивалі “Art Jazz Cooperation” 28 серпня в Луцькому Замку та 29 серпня в МузДрамТеатрі презентуватиме авторську программу “ Джазові історії з Олексієм Коганом”

 

У Олексія багато облич - автор і ведучий понад 5 тисяч радіопрограм, арт-директор фестивалю “Alfa Jazz Fest у Львові”, продюсер та арт-директор компанії “Jazz in Kiev”, куратор Волошинської сцени фестивалю “Джаз Коктебель”, член Міжнародної джазової асоціації журналістів.

 

У 2014 році Олексій презентував аудіокнигу "Jazz з Олексієм Коганом : Джазові історії". Услід за релізом аудіокниги послідувала презентація живих читань - це і є авторська програма "Джазові історії". Маючи колосальний досвід спілкування з легендарними музикантами та колективами, Олексій Коган ділиться з публікою своїми спогадами. Джазові історії - це короткі есе про музику, людей, зустрічі і враження, багато смішних і цікавих музичних байок, класний джаз і відмінна атмосфера.


Безумовно, без музики розповідати про музику неможливо, тому читання Олексія буде супроводжуватись живим виступом кращих джазових виконавців, а саме Богдана Кравчука - саксофон, Володимира Лихошви - гітара, Володимира Камінского - клавішні, Олексія Когана - бас, та Валерія Волкова – барабани. Музика, що звучатиме під час читань, підтримує розповідь, підкреслює акценти оповідання та створює аудіоілюстрації.

Команда VIIІ міжнародного джазового фестивалю “Art Jazz Cooperation” висловлює щиру подяку партнерам фестивалю, без яких проведення джазового свята було б неможливим, а саме:

  • Генеральному Консульству Республіки Польща в Луцьку, що традиційно патронує фестиваль;
  • Генеральним партнерам заходу – торговій марці “Бучач” та страховій компанії “PZU Україна”;
  • Регіональним партнерам фестивалю в м. Рівне: IT-компанії “Softserve”, компанії “Дікергофф Україна” та групі компаній “РЕНОМЕ”;
  • міському Голові м. Рівне Володимиру Хомко, Управлінню культури та туризму Рівненського міськвиконкому, Управлінню культури Волинської облдержадміністрації та Управлінню культури Луцької міської ради

Слідкуйте за новинами на офіційному сайті фестивалю www.artjazz.info та в соціальніх мережах. Імена інших учасників VIIІ міжнародного джазового фестивалю “Art Jazz Cooperation” будуть оголошені незабаром.

 

Всі новини

pdf, 3.8 Mb